Het plaatsen van een voetbalweddenschap is relatief simpel

Allereerst moet je een account aanmaken oftewel registreren bij Betcity.nl. De procedure wijst zich vanzelf, Wil je een stap voor stap uitleg? Klik dan HIER. Ook uitbetalingen van je winst gaat razendsnel, deze vinden doorgaans plaats binnen 24 uur na de aanvraag.


Wedden op voetbal

Als je eenmaal een account hebt, kan je bij het sportsbook op de website, de voetbalwedstrijd(en) uitzoeken waarop je wilt wedden. Het sportsbook staat vol met voetbalwedstrijden en noteringen (Odds) en de meest uitgebreide bettypes om op te wedden.

Het gaat van de EreDivisie tot grote competities zoals de Premier League, La Liga, Serie A en Bundesliga. Maar ook de lagere divisies en minder populaire competities over de gehele wereld. Je kan gaan voor eenvoudige weddenschappen zoals enkelvoudige weddenschappen op de uitslag van een wedstrijd tot meervoudige weddenschappen waarin je verschillende soorten voetbalweddenschappen op verschillende wedstrijden combineert in een wedcoupon.

De mogelijkheden zijn eindeloos op het gebied van voetbalwedden, door het grote aanbod van verschillende weddenschappen, of je nu graag inzet op de exacte uitslag, aantal doelpunten, goalscorers, manier van scoren, etc... .


Welke voetbalweddenschappen zijn er?

De populairste soort weddenschap bij het wedden op voetbal is ongetwijfeld de klassieke 1x2 weddenschap. Bij deze weddenschap zet je in of het thuisteam wint (1), het gelijkspel wordt (X) of het uitteam de overwinning neemt (2)

Dubbele kans is een andere vorm van weddenschap waar je 2 mogelijke uitkomsten samenneemt. Verwacht je zo bijvoorbeeld dat een thuisteam zeker niet zal verliezen, maar voel je dat het mogelijk wel eens gelijkspel zou kunnen worden, dan kan je inzetten op thuisteam wint of gelijkspel (ook wel 1X genoemd). Op deze manier verlaag je het risico dat je neemt op een wedstrijd significant, al gaat het wel gepaard met een lagere notering. Bij de dubbele kans zijn er altijd 3 mogelijke uitkomsten om op in te zetten: Thuisteam wint of gelijkspel (1X), Thuis- of uitteam wint (12) of Uitteam wint of gelijkspel (X2).

Een andere populaire keuze, zeker wanneer er een beduidend verschil is in sterkte tussen de twee teams, is het wedden op handicaps. Bij het normale handicap wedden (3-way handicap) geef je een virtueel voor- of nadeel aan een bepaald team en zet je in op de wedstrijd aan de hand van deze virtuele aanpassing. Wanneer je inzet bij de wedstrijd Ajax tegen F.C Utrecht met een handicap van 0-1. Dan wint Ajax wanneer er met minstens twee doelpunten verschil gewonnen wordt, bij een winst met 1 doelpunt verschil wordt dit gezien als een gelijkspel. .

Over/Underbets:

Bij over/underbets zet je in op het aantal doelpunten dat je verwacht in een wedstrijd, gebaseerd op een vooraf bepaald aantal. De doorgaans meest populaire lijn om op in te zetten is over/under 2.5 doelpunten, al worden voor de meeste wedstrijden ook alternatieve lijnen aangeboden. Wanneer je inzet op over 2.5 doelpunten, win je wanneer er minstens 3 doelpunten gemaakt worden. Zet je in op onder 2.5 doelpunten, dan win je wanneer er maximaal 2 keer gescoord wordt in de wedstrijd.

Outrights weddenschappen op voetbal

Een veelgehoorde, maar misschien onbekende uitspraak zijn outrights. Een uitkomst is de vertaling van een outright; je wedt dus op de uitkomst van bijvoorbeeld een seizoen in de Eredivisie Wordt, Ajax kampioen, of toch PSV? of op wie het WK van Qatar komende winter gaat winnen.

Om meer te leren over de verschillende weddenschaptypes en termen die aangehaald worden bij het wedden op voetbal, neem een kijkje op deze pagina:

 • Verschillende soorten weddenschappen en begrippen uitgelegd
 • Wat zijn Odds?

  Hoe hoger de odds (quotering) zijn, hoe meer je kan winnen in verhouding met je inzet (Let op!, vaak ook een veel groter risico om te verliezen.) Hoe lager de odds, hoe groter de kans is dat een elftal wint. Hoe hoger de odds hoe kleiner is dat een elftal wint.

  Het spreekt voor zich dat een lage odds de meeste zekerheid geeft bij een weddenschap, maar ook de laagste uitbetaling. Een hoge odds, bijvoorbeeld op een correcte score bij bepaalde sporten, geeft meer risico en een hogere uitbetaling. Een lage odds is nooit een garantie voor winst! Speel dus altijd bewust, stel vooraf je limieten verstandig in en stop op tijd. Niet elke weddenschap kun je winnen!

  Pre match weddenschap

  Meestal sluit je een weddenschap af voordat de wedstrijd begint, wat een pre-match weddenschap wordt genoemd. Competities van over de hele wereld delen ieder jaar aan het begin van het seizoen het speelschema met de buitenwereld. Tv-zenders, fans en anderen kunnen dan zien welk topduel wanneer op het programma staat. Je kan vaak vanaf het moment dat het schema bekend is bij een bookmaker inzetten op een interessante wedstrijd van je favoriete club die bijvoorbeeld een halfjaar later wordt gespeeld.

  Live voetbalweddenschappen

  Live wedden is tegenwoordig erg populair. Live wedden op voetbal betekent dat je een weddenschap plaatst terwijl de wedstrijd bezig is. Zodra de wedstrijd begint, is er geen sprake meer van een pre match weddenschap.
  De quoteringen zullen tijdens de wedstrijd constant veranderen. Gaat de wedstrijd kantelen door een rode kaart of is een favoriet elftal deze dag niet in vorm. Dan kan je tijdens de wedstrijd live wedden en winnende weddenschappen plaatsen. Wedden op voetbal kan je dus combineren met het kijken naar de sport!

  Populaire Competities om op te wedden.

 • Wedden op de Eredivisie
 • Wedden op de Engelse Premier League
 • Wedden op de Champions League
 • Wedden op de Conference League
 • Voetbalwedstrijd van de week
 • Wedden op de Europa League
 • Wedden op de Serie-A
 • Wedden op de Jupiler Pro League
 • Wedden op de Eerste Divisie